واسه لاغری شدن و رسیدن به تناسب اندام میتونید به جای گرسنگی کشیدن، غذاهای سالم با ادویههای سالم و مقوی بخورین.
به طور مثال، به جای اینکه فیله مرغ رو بدون ادویه و آبپز کنین، اونو درون سبزیجات معطری مثل رزماری، پاپریکا یا نمک دریایی مزهدار کرده و بعد جفت و جور و صرف کنین. این مواد که در ظاهر کاری جز مزهبخشیدن به غذا ندارن، موجب سوزونده شدن کالریها و چربیها هم میشن.
بخاطر این، در ادامه این مطلب، ۹ نمونه از گیاهانی که واسه کاهش وزن مناسب هستن و محققان هم این تاثیر رو تایید کردن، براتون انتخاب و معرفی کردهایم.
زردچوبه
زردچوبه موجب افزایش دمای بدن می شه
براساس تحقیقات سال ۲۰۰۹ میلادی در دانشگاه Tufts مشخص شد موشهایی که با کورکامین – ماده فعال و اصلی زردچوبه – تغذیه شدهان، بسیار بیشتر از دیگر موشها وزن کم کردهان.
زردچوبه موجب افزایش دمای بدن و در نتیجه، منتهی به بیشتر شدن سوختوساز میشه. از دیگر خواص زردچوبه باید به مقابله با فراموشی اشاره کرد.
تلاش کنین در بیشتر غذاهای خود از این ادویه استفاده کنین.
دارچین
دارچین حس سیری به فرد می بخشه
این ادویه با عطر بسیار خوبی که داره در غذاها و شیرینیای زیادی استفاده میشن. حتی ما ایرانیا اونو درون چای هم می ریزیم که موجب رفع خستگی بدن می شه.
اما در کنار این ویژگیای خوب، دارچین حس سیری به فرد می بخشه و باعث می شه تا ساعتا احساس پر بودن داشته باشه. شما می تونین پودر دارچین رو درون ماست، روی پنیر یا روی غلات بریزین و بخورین. این ادویه واسه طعم بخشیدن به گوشت هم گزینه مناسب بشمار میره.
فلفل کاین
فلفل کاین سوخت و ساز بدن رو زیاد می کنه
فلفل کاین موجب افزایش دمای بدن می شه و با این کار، سوخت و ساز بدن هم بیشتر شده و چربیا و کالریای اضافه از بین می رن. شما با اضافه کردن این ادویه به غذای خود می تونین تا ۱۰۰ کالری در هر غذا رو بسوزونین. حتی میتونید پودر فلفل رو روی آجیل، درون ماست، سوپ، نیمرو، املت و … بریزین و استفاده کنین.
زیره مشکی
زیره مشکی چربیسوزه
بعضی از تحقیقات گذشته ادعا کردن که با اضافه کردن یه قاشق چایخوری زیره مشکی به غذای خود می تونین تا سه برابر بیشتر از هر ماده دیگری چربیای بدن خود رو آب کنین. زیره رو می تونین در غذاهایی مثل سوپ، خورش، سالاد، سرخ کردنیا، گوشت و حتی نون بریزیر و بخورین.
زنجبیل
زنجبیل هم قند خون رو کنترل میکنه
مثل دارچین، زنجبیل هم قند خون رو کنترل میکنه یعنی از افزایش گلوکز در خون پس از صرف هر غذا پیشگیری می کنه.
این ادویه هم اینکه خاصیت چربیسوزی هم داره.
زنجبیل رو میتونید درون چای یا ماست بریزین یا واسه پختن غذاهایی مثل ماهی یا سرخکردنیا ازش استفاده کنین.
سیر
سیر چربی سوزه
با اینکه بوی سیر ماندگاره و واسه بقیه می تونه آزاردهنده باشه، اما پیشنهاد می کنیم حتما سیر رو به مصرف روزانه خود اضافه کنین. تحقیقات گذشته ثابت کرده اگه هر روز سیر بخورین، علاوه بر ضدعفونی شدن بدن، چربیهای اضافه اونم سوزونده می شن.
سیر رو در بیشتر غذاها میشه ریخت و مصرف کرد.
فلفل مشکی
فلفل مشکی خاصیت چربیسوزی داره.
فلفل مشکی هم مثل زنجبیل، خاصیت چربیسوزی داره.
فلفل مشکی مانع از اضافه شدن وزن می شه.
پس، بهتره اونو به مصرف روزانه خود اضافه کنین. فلفل مشکی رو درون غذاها، ماست، پنیر، غلات یا جو بریزین و بخورین.
هل
هل از دیگر چربیسوزهای گیاهیه
این دانه های خوش بو که موجب خوش عطر و خوش طعم شدن چای مشکی می شن، از دیگر چربیسوزهای گیاهی هستن. هل با افزایش اندازه سوخت و ساز بدن به لاغر شدن کمک می کنه.
در کشوری مثل هند، هل، دارچین، سیر، جوزهندی و زنجبیل واسه جفت و جور کاری خونگی استفاده می شن.
شما واسه طعم دار کردن مرغ یا گوشت هم می تونین از هل استفاده کنین.
شیر دندون
شردندان موجب کاهش نفخ شکم می شه
شاید خیلی از مردم شیردندان رو یه علف هرز و بی ارزش بدونن، اما در سالای گذشته آشپزهای زیادی در سراسر دنیا از اون در جفت و جور غذاهای خونگی خود استفاده می کنن. این ریشه گیاهی علاوه بر عطر خوبی که داره، خاصیت درمانی هم داره.
از جمله باید به کاهش نفخ شکم اشاره کرد.
در کنار خاصیت لاغرکنندگی، نیاز به به کار گیری قرصای ویتامین A، ث و E رو نابود می کنه.
هم اینکه شامل مقادیر زیادی آهن و پتاسیمه.